HPV, genital siğil hatta kanser gibi ciddi hastalıklara neden olan bir virüs türüdür. HPV virüsü, cilt, ağız, boğaz, genital bölge gibi birçok alanı etkiler. Bu virüs birçok kişide bulunabilir; herkeste bir sağlık sorununa neden olmayabilir. HPV birçok farklı türü olan bir virüstür; bazı türleri ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Ozon tedavisi ile HPV virüsü vücuttan uzaklaştırılabilir, virüsün neden olduğu sağlık sorunları tedavi edilebilir.
HPV Nedir?
HPV, genital siğil ve rahim ağzı kanseri gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olan bir virüstür.
Human papillomavirus kelimesinin kısaltılmış halidir. Human papilloma virüsün dünya üzerinde 200’den fazla çeşidi bulunmaktadır. HPV virüs türleri kanser yapma riskine göre yüksek riskli veya düşük riskli olarak sınıflandırılır.
HPV Virüs Türleri
En yaygın rastlanılan yüksek riskli HPV virüs türleri şunlardır:
HPV 16, HPV 18, HPV 31, HPV 33, HPV 45, HPV 52, HPV 58
Human papillomavirus yüksek risk grubunda olan türleri serviks (rahim ağzı), penis, anüs kanseri gibi ciddi hastalığa neden olabilir.
HPV 16 ve HPV 18 virüsün en yaygın halidir. HPV 16 ve 18 rahim ağzı kanserinin en yaygın nedenleri arasında yer alır. Rahim ağzı kanserine yakalanan kadınların %50’sinde HPV 16, %20’ sinde ise HPV 18 tespit edilmiştir.
En yaygın görülen düşük riskli human papillomavirus türleri şunlardır:
HPV 6, HPV 11
Düşük risk grubunda olan bu virüs türleri genital siğil gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.
HPV Virüs Bulaşıcı mı?
HPV tüm dünya üzerinde en yaygın görülen virüs türlerinden biridir. Bunun en büyük nedeni cinsel yol ve bazı yollarla virüsün başkasına geçebilmesidir. Kısacası; HPV bulaşıcı bir virüstür.
HPV Virüs Nasıl Bulaşır?
HPV virüs çoğunlukla cinsel yol ve tensel temasla bulaşır. Özellikle çoklu ilişki yaşayan kadın ve erkeklerde yaygın olarak bu virüs tespit edilmiştir.
HPV virüsü kadın veya erkeğe aynı yolla bulaşır. Bu virüsün kadın veya erkeğe bulaşması için sadece cinsel ilişki de şart değildir. Kadın veya erkeğin genital bölgeye teması, genital bölgeye temas etmiş havlu, çarşaf gibi eşyaların ortak kullanımı, vajinal veya oral seks ve kan yoluyla HPV virüs bulaşır.
HPV Tuvaletten Bulaşır mı?
HPV virüsünün bulaşması için kan yolu veya cinsel yol, genital bölgeye temas, ağız yolu ve genital bölgeye temas eden ortak eşyalara temas gereklidir.
Ancak HPV virüsünün havuz, kapı kolu, tuvalet, klozet kapağı gibi sert yüzeylerden bulaşması ihtimali çok düşüktür. Tespit edilen vakaların hiçbirine virüs bu yollardan bulaşmamıştır.
HPV Virüsü Belirtileri Nelerdir?
HPV virüsünün belirtileri virüsün tipi ve etkilenen bölgeye göre değişiklik gösterir.
Virüs çoğunlukla bulaştan 2 ila 6 ay içinde belirtilerini göstermeye başlar. Human papilloma virus kadın ve erkekte de genital bölge siğillerine neden olur.
Bazende anüs, ağız, ses telleri gibi bölgelerde siğiller çıkabilir. Bu siğillerin boyları ve sayıları farklı olabilir. Bazı kişiler virüs bulaştıktan bir süre sonra belirti gösterirken bazı kişiler senelerce hiç bir belirti göstermeyebilir.
HPV Virüs Nasıl Anlaşılır?
Human papillomavirus pek çok kişide hiçbir belirti vermez. Bu durum virüsün erken teşhisini oldukça zorlaştırır. Erken tanı için en iyi yol düzenli yapılan doktor kontrolleridir.
HPV, muayene, smear testleri, bölgeden alınan örnekler ile bulunabilir. Human papillomavirus tespit edildikten sonra türünü öğrenmek için farklı testler istenebilir.
HPV Virüs Tehlikeli mi?
HPV virüs cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında en sık rastlanılanıdır. Virüsün birçok çeşidi vardır. Riskli grupta olan HPV 16 VE 18 gibi bazı virüs türleri rahim ağzı, anüs kanseri gibi ciddi hastalıklara neden olabilir, bu yüzden tehlikelidir. Kişinin yakalandığı virüs çeşidinin riskli grupta olup olmadığı tehlike bakımından önemlidir. Bu virüsün bazı türleri hiçbir hastalığa, enfeksiyona yol açmaz, bazı türlerinde neden olduğu enfeksiyonları vücut kendi kendine tedavi edebilir.
HPV virüsünün yol açtığı bazı hastalıklar şunlardır:
- Penis kanseri
- Genital siğiller
- Liken planus gibi cilt hastalıkları
- Rahim ağzı (servikal) kanser
- Anal kanser
- Vulva kanseri
- Baş ve boyun kanserleri
- Vajinal kanser
- Gırtlak kanseri
- Ağız ve ses tellerinde siğiller
Ozon ile HPV Tedavisi
Ozon tedavisi, son zamanların gözde tedavi yöntemlerinden biridir; birçok hastalığın tedavisinde mucize değerinde iyileşmeler sağlayabilir.
HPV virüsünün neden olduğu sağlık sorunları da ozon ile tedavi edilebilir.Ozon tedavisi toplumda ’sprey tedavi’ olarak da bilinir.
Ozon tedavisinin en büyük faydası kişinin bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Bu sayede kişinin enfeksiyon ve kanser gibi hastalıklara yakalanma riski azalır.
Ozon Tedavisi HPV Virüsünü Nasıl Tedavi Edilir?
Ozon bağışıklık sistemini uyaran bir tedavidir. Bu tedavi sayesinde vücudun korunma mekanizması olan beyaz kan hücreleri artar, vücut enfeksiyon ve hastalıklara karşı kendini korur. Ozonun antivirüs özelliği vardır; bu sayede vücuttan HPV gibi virüsleri vücuttan atar ve uzaklaştırır.
Ozon ile Genital Siğil Tedavisi
Vücutta çıkan siğillerin en büyük nedenlerinden biri HPV virüsüdür; bu nedenle bu virüs olan kişilerde siğil çıkma oranı oldukça yüksektir. Bu siğiller çoğunlukla genital ve ağız bölgesinde çıkarlar.
Ozon tedavisi vucutta hücre ve dokularda oksijeni artırır, siğilleri yok eder. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirdiği için yeni siğil çıkmasını önler.