Ozon ile Varis Tedavisi

Uncategorized

Ozon tedavisi varise iyi gelen, başarı oranı oldukça yüksek olan bir tedavi yöntemidir. Ozon tedavisi sayesinde başta damarlar olmak üzere tüm dokuların oksijen miktarı artar, vücudun iyileştirme mekanizması devreye girer. Tedavi farklı yöntemlerle uygulanabilir; hastaya uygun tedavi yöntemi doktor kontrolü sonucunda belirlenir.

Varis Nedir?

Varis, toplardamarların uzaması, genişlemesi, toplanması olarak tanımlanan sağlık sorunudur. 4 farklı türü vardır;

  • Retiküler varisler

Retiküler varislerin çapları 4 mm’den küçük olur. Ciltte hafif kabarık görünür ve mavi renkte olurlar. Hastalığın bu türü el ile zor hissedilir, dışarıdan fazla belirgin olmazlar. 

  • Örümcek ağı

Sağlık sorunun bu türünün çapı 1 mm veya daha az olmaktadır, elle hissedilmez. Çoğunlukla kırmızı renkte olurlar. Oldukları bölgede örümcek ağı veya farklı karışık şekillerde görünürler.

Örümcek ağı varisler bazen tüm bacağa dağılabilir.

  • Büyük damar varisleri

Bacaktaki derin toplar damarları etkileyen varis türüdür; dışarıdan görülmez.

Ancak kişide dolaşım bozukluğuna ve ödem neden olur.

  • Safen ven varisleri

Safen ven, bacağın en büyük toplar damarıdır, bu nedenle, ‘büyük toplardamar varisleri’ olarak da bilinir. Büyük ve küçük safen venlerde görülebilir. Geniş kıvrımları vardır ve elle hissedilir, gözle kolaylıkla görülür. 3 mm’den daha büyük çapta olurlar, derinin rengini değiştirmezler. Ayakta durur pozisyonda daha belirgin olurlar, dinlenme durumunda, bacaklar yukarı kaldırıldığında belirginlikleri daha az olurlar.

Varis Neden Olur?

Varislerin nedenleri, neyin sebep olduğu tam olarak bilinmemektedir. Toplardamar duvarında gelişen yapısal hasar ana neden olarak kabul edilir. Toplardamarlarda oluşan yapısal hasar nedeniyle damarlar genişler ve damar içinde kapakçıklar işlev görmez hal alır. Bunun sonucu kan kalbe gitmekte zorlanır ve toplardamarın içindeki basınç artar. Bu basınç sonucu damarlar genişler, şişer ve şekil bozukluğuna uğrar. 

 Varis, kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görülür. Bu sağlık sorununun oluşumunda genetik faktörler de etkilidir; yakın aile bireylerinde varis olan kişilerde görülme oranı daha yüksektir. Ayrıca şişmanlık, gebelik, yaşlılık, menopoz, uzun süre ayakta kalmayı gerektiren meslek grupları da varise neden olabilir.

Varis Belirtileri Nelerdir?

“Varis ne demek, nedir?” Sorusu bu sağlık sorunu olan kişilerin araştırtığı konuların başında gelir.

Varis; çoğunlukla bacaklarda gelişen bir toplardamar genişlemesidir.

Bu sağlık sorunun başlıca belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Bacakta kılcal damar olması
  • Bacaklarda ağrı, yorgunluk hissi
  • Ayak bileğinde ödem, şişlik
  • Ayak bileğinde mor lekeler
  • Bazı durumlarda huzursuz bacak sendromu
  • Cilt altı yağ dokusunda sertleşme
  • Ciltte çökme
  • Çok küçük darbelerde veya kendiliğinden cilt altında kanamalar
  • Ciltte kızarıklık, kuruluk ve kaşıntı
  • Deri üzerinde damarların mavi veya kırmızı görünmesi
  • Deri üzerinde damarların ele gelmesi
  • Bazı durumlarda deri üzerinde ülserler
  • Damarların örümcek ağı veya yıldız şeklinde görülmesi en yaygın varis belirtileridir.

Varis Ağrısı Nasıl Olur, Nerelere Vurur?

Varis ağrısı, çoğunlukla akşam saatlerinde şiddetlenen bir ağrıdır; bazı durumlarda kramp şeklinde görülebilir.  Ağrı çoğunlukla dinlenme durumunda azalır. Geçmeyen ağrılar varisli damarda pıhtının belirtisi olabilir. Damarda pıhtı olması durumunda ağrı çok şiddetli olur ve bölgede kızarıklık gibi renk değişimi yaşanır. 

Varis ağrıları çoğunlukla bacakta başlar, baldır ve bacaklara vurabilir. Diz kapağının üstü de bu ağrıların vurduğu bölgelerdendir. 

Varis ağrıları kalçaya vurmaz, kalça bölgesini etkilemez.  Kalçada yaşanan ağrının nedeni başka bir sağlık sorunu olabilir.

Varis Nasıl Geçer, Varis Tedavisi Nasıl Olur?

Varis, bacak toplardamarların basınç sonucu şişmesi, genişlemesi durumudur. Genişlemiş, şişmiş toplardamar kendiliğinden eski haline gelemez, dolayısıyla varis kendi kendine geçmez.

Üstelik tedavi edilmeyen varisler venöz yetmezliği, kan pıhtısı gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu sağlık sorunun farklı tedavi yöntemleri vardır; ozon en etkili varis tedavi yöntemlerinden biridir.

Ozon Tedavisi Varise İyi Gelir mi?

Ozon tedavisi deri hastalıkları, enfeksiyonlu hastalıklar,dolaşım bozuklukları gibi bir çok hastalıklarda  büyük başarı sağlayan bir yöntemdir. Ozon tedavisi ameliyatsız varis tedavisi yöntemlerinden biridir; varise oldukça iyi gelir. Ozon sayesinde damarlar ve vücudun tüm dokusu oksijenlenir, vücudun kendi kendini onarması sağlanır.

Bacaklara Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Varisin en sık görüldüğü bölge bacaklardır. Ozon tedavisi bacaklara, varisli damarlara ozon verilerek yapılabilir. Bacaklara ozon tedavisi farklı yöntemler ile verilebilir, en yaygın kullanılan yöntemler masaj ve damar yoluna ozon vermektir. Tedavide kullanılan bazı yöntemler şunlardır:

Multipass Serum Ozonlama

Multipass serum ozonlama, bu tedavinin oldukça etkili yöntemlerinden biridir. Multipass serum uygulamasında ard arda ozonlama yapılır; ardışık seri ozonlama olarak da bilinir. Multipass uygulamada tek seans içinde iki defadan on defaya kadar ozon verilebilir.

Uygulama öncesi kişiden kanı alınır ve alınan kan ozonlanır ve seri olarak kişiye geri verilir.

Multipass uygulama sayesinde özellikle varis, kanser, otoimmun hastalıklar, kronik enfeksiyon hastalıklar, diyabet, polikistik over, parkinson, alzheimer,  kronik hastalıklarda oldukça etkili bir yöntemdir. Ayrıca cilde anti aging ve detoks için bu yöntem uygulanabilir. Multipass serum uygulama atışları hastanın şikayetinin şiddeti, hastanın genel sağlık durumuna göre değişir. 

Ozon Tedavisinin Faydaları

  • Varis tedavisine faydalıdır.
  • Beyin fonksiyonlarını geliştirir, hafızayı kuvvetlendirir.
  • Stres hormonunu okside eder, psikolojik sorunlara iyi gelir.
  • Kan ve lenf sistemini temizler.
  • Damarları yeniler, tansiyonu düzenler.
  • Hücre dokulara giden kan dolaşımını hızlandırır, bağışıklığı güçlendirir.

Share This :

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir